Ședință de lucru cu referire la alimentația copiilor în instituțiile IET din municipiul Chișinău

Organizarea unui proces de alimentație calitativ în cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar din  municipiul Chișinău, este principalul subiect discutat astăzi, 11 februarie 2021, în cadrul unei ședințe de lucru organizată de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău

Ședința a întrunit reprezentanții CNA, ANSA, șefii DETS din sectoare, directori IET, agenții economici responsabili de livrarea produselor alimentare, membrii grupului de lucru privind achiziționarea produselor alimentare pentru IET.

Ședința a fost prezidată de Andrei PAVALOI, șef adjunct al DGETS.

Pe ordinea de zi s-au regăsit următoarele subiecte:

  • Livrarea produselor alimentare calitative pentru copiii din instituțiile de învățământ preșcolar de către agenții economici;
  • Siguranța alimentelor calitative ce ajung pe masa copiilor;
  • Asigurarea controlului produselor alimentare;
  • Respectarea cerințelor generale de igienă în procesul de livrare a produselor alimentare;
  • Excluderea fenomenului coruptibil și monitorizarea respectării tuturor normelor de organizare a alimentației copiilor;
  • Soluționarea neclarităților și problemelor apărute pe parcurs.

În urma mai multor sesizări realizate de directorii IET în ceea ce privește calitatea produselor livrate de către agenții economici grădinițelor din orașul Chișinău, șeful adjunct DGETS, a accentuat că neapărat produsul care ajunge pe masa copiilor să coincidă întocmai cu prevederile expuse în certificatul de calitate și inofensivitate. În caz contrar, produsele vor fi returnate și orice abatere de la cerințele prevăzute în caietul de sarcini va fi făcută public.

La rândul lor, șefii DETS din sectoare au expus problemele cu care se confruntă, în mod special cu nerespectarea graficului de livrare și neconformitățile prooduselor livrate de către agenții economici.

Astfel, luând în considerare competențele instituționale ale CNA, ANSA, CSP, DGETS invită toți participanții să ne consolidăm eforturile comune pentru a asigura în continuare o alimentație de calitate tuturor copiilor din municipiu.

Precizăm faptul că, monitorizarea procesului de alimentație calitativ în cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiu Chișinău rămâne a fi una din prioritățile primordiale ale DGETS.